Gefinancierde rechtsbijstand

Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Fill out this field
Gefinancierde rechtsbijstand

Wilt u graag inhoudelijk advies over een juridische kwestie? Neem dan contact met ons op voor advies. Indien nodig kunnen wij u doorverwijzen naar een (pro deo) advocaat met “gefinancierde rechtsbijstand”. Indien u een juridisch probleem heeft dat u niet zelf kunt oplossen en geen advocaat of mediator kunt betalen, betaalt de overheid soms mee aan de kosten. Dit heet gefinancierde rechtsbijstand (ook wel gesubsidieerde rechtsbijstand).

Iedereen heeft volgens de Grondwet recht op rechtsbijstand. Voor de mensen met een laag inkomen en vermogen bestaat er de gefinancierde rechtsbijstand. De Raad voor Rechtsbijstand betaalt de advocaatkosten. U hoeft slechts een eigen bijdrage te betalen. Hoe hoger uw inkomen, hoe hoger het bedrag van de eigen bijdrage. Uw vermogen speelt hier ook een rol in. Voor elke toevoeging betaalt u een eigen bijdrage.

Gefinancierde rechtsbijstand

U moet aan een aantal voorwaarden voldoen, wilt u in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand. Er moet namelijk een goede reden zijn voor het inroepen van de rechtshulp, u mag niet te veel inkomen hebben en u mag slechts een beperkt vermogen hebben. Daarnaast mag uw juridische zaak niet leiden tot een hogere opbrengst.

Indien wij u doorverwijzen naar een (pro deo) advocaat, vraagt hij namens u een aanvraag in voor gefinancierde rechtsbijstand. De advocaat krijgt dan een vaste vergoeding van de Raad voor Rechtsbijstand voor de verrichte werkzaamheden in uw zaak. Indien de aanvraag voor gefinancierde rechtsbijstand gehonoreerd is, krijgt u te horen hoe hoog de eigen bijdrage voor u is.

Bel ons voor juridisch advies of laat een bericht achter

*Gratis telefoonnummer. Bel elke werkdag tussen 09.00 – 18.00 uur. U krijgt een van onze juristen aan de telefoon.

Onze juristen proberen direct (binnen 3 uur) contact met u op te nemen.

    Menu