Verkeersongeval

Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Fill out this field
Verkeersongeval

Een verkeersongeval brengt vrijwel altijd gevolgen met zich mee. De ernst van de gevolgen hangt af van de zwaarte van het ongeval en de letselschade die u opgelopen hebt. De gevolgen kunnen licht zijn, maar ze kunnen ook zeer ernstig zijn. Indien u slachtoffer bent van een verkeersongeval, hebt u vrijwel altijd recht op schadevergoeding. Deze kan materialistisch zijn, maar u kunt ook immateriële schade hebben opgelopen, die een grote impact op uw leven heeft.

Als gevolg van een verkeersongeval kunt u arbeidsongeschikt raken (al dan niet volledig), het kan zijn dat u afhankelijk bent van een rolstoel en niet meer kunt sporten. Daar komen vaak ook aanpassingen in het huis bij kijken (denk aan een rolstoelvriendelijk huis) of u moet zelfs verhuizen naar een benedenwoning. U kunt blijvende letselschade overhouden van een verkeersongeval. Uw dagelijks leven zal in dat geval aangepast moeten worden aan uw opgelopen letsel. Dit zal veel tijd en inspanning vergen, wat emotioneel erg zwaar kan vallen. Hetgeen belangrijk is, is dat u zo snel mogelijk weer (in hoeverre dat kan) herstelt.

Een voetganger of een fietser ontvangt in een verkeersongeval vrijwel altijd een schadevergoeding van ten minste 50%, die op kan lopen tot 100%. Een voetganger of een fietser is bijna nooit aansprakelijk voor een verkeersongeval. Heeft uw kind de leeftijd van 14 jaar nog niet bereikt en is hij/zij aangereden? De schuldige partij moet dan 100% van de schadevergoeding betalen.

Verkeersongeval

Hoe kunt u zo snel mogelijk herstellen, zodat u weer uw dagelijkse leven kunt oppakken? Het is belangrijk dat u uw klachten erkent, zodat u niet te lang doorloopt met uw klachten. Dit kan een spoedig herstel namelijk in de weg staan. Daarbij is de acceptatie belangrijk. Herstel heeft tijd nodig en de stapjes die u maakt zullen klein zijn. Er kunnen zich tevens complicaties voordoen, welke het herstel vertragen. Het is overigens van belang om direct naar de huisarts of naar het ziekenhuis te gaan indien u slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval. Bespreek de herstelmogelijkheden en luister naar uw eigen lichaam. Wij raden aan om u te laten adviseren door een specialist.

Het kan zijn dat u doorverwezen wordt naar een fysiotherapeut. Beweging is noodzakelijk voor een goed herstel. Het is daarom van groot belang dat u de oefeningen van de fysiotherapeut uitvoert. Indien u veel pijn voelt bij deze oefeningen, is het raadzaam om dit met uw fysiotherapeut te bespreken. Neem op een dag genoeg rustmomenten en luister naar uw lichaam. Zorg dat u voldoende slaap op een dag krijgt. Een vast ritme is een belangrijk punt voor een spoedig herstel. Het is daarbij belangrijk om gezond te eten. Na een operatie is het lichaam vatbaarder voor infecties. Daarom is een immuunsysteem dat op peil is zeer belangrijk. Het is raadzaam om gedurende uw gehele herstelperiode voldoende groente, fruit en vezels te eten.

Het is daarnaast raadzaam om stressvolle situaties te vermijden, omdat uw rust op deze manier verstoord wordt. Probeer daarom niks te overhaasten. Ga niet over uw grenzen heen, luister wederom naar uw eigen lichaam. Overhaasten is zelden ergens goed voor.

U kunt uw herstelmogelijkheden uitbreiden door te zoeken in de alternatieve hoek. Denk aan acupunctuur.

Het is mogelijk dat u naast fysieke schade ook psychische schade hebt opgelopen door het verkeersongeval. Deze psychische schade kan een stressverhogende factor zijn, waardoor het uw fysieke herstel in de weg staat. Hiervoor kunt u met de huisarts of met een psycholoog in gesprek.

Bel ons voor juridisch advies of laat een bericht achter

*Gratis telefoonnummer. Bel elke werkdag tussen 09.00 – 20.00 uur. U krijgt een van onze juristen aan de telefoon.

Onze juristen proberen direct (binnen 3 uur) contact met u op te nemen.

    Menu